Huisdieren
Gelatine wordt afgeleid van collageen verkregen uit dierlijke producten zoals runderenbotten, varkenshuid en runderhuid. Daardoor wordt het niet als vegan of halal beschouwd. Plantgebaseerde alternatieven zoals agar bestaan voor wie dierlijke gelatine wil vermijden.